Uvjeti kupnje 

Općenito 

Internetska trgovina psc-lukavec.hr u vlasništvu je obrta PSC Lukavec, vl. Dragomir Lukavec,  Ulica Ivana Adamovića 126, Čepin, OIB:  17884795980 . Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom okviru. 

Pojam Prodavatelj odnosi se dakle na obrt PSC Lukavec, OIB:  17884795980, a pojam Kupac odnosi se na klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga internet trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti te na sve ostale kupce, primjerice pravne osobe. 

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice psc-lukavec.hr nastupa u svoje ime. Prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca će se tražiti da potvrdi kako je sa istom suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe Kupcu biti dostavljena ponuda kao sadržaj e-mail poruke koju Kupac može prihvatiti i uplatiti traženi iznos ili može ne prihvatiti ponudu. 

Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama ili izravnog obavještavanja Kupca. 

Kada Kupac uplati traženi iznos, ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj sukladno tome izdati račun te odmah e-mail porukom obavijestiti da je kupnja obavljena. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije. Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije. 

Pristup na internetsku stranicu psc-lukavec.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja, te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku. 

Glavna obilježja robe 

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja. 

Fotografije proizvoda su ponekad ilustrativnog karaktera i ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. 

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici psc-lukavec.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu. 

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod raspoloživ, dogovoriti novi rok isporuke po potrebi, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U slučaju potpune nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat svih sredstava. 

Cijena proizvoda 

Cijene istaknute na web stranici psc-lukavec.hr izražene su u kunama. Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. 

Uvjeti dostave

Sva roba se dostavlja dostavnim (prijevozničkim) službama na kućnu adresu. Dostava se vrši do ulaza u objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu.

Rok dostave

Dostavna služba, u pravilu, dostavlja u roku 24 sata od preuzimanja pošiljke u skladištu.

Način plaćanja

Proizvodi se naručuju odabirom odnosno dodavanjem u košaricu internet trgovine. Kupac može naručiti i kupiti proizvod samo kao registrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kad kupac uplati traženi iznos po dostavljenoj ponudi.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • Transakcijski (Internet bankarstvom, putem opće uplatnice  u banci ili pošti)
  • Gotovina – prilikom preuzimanja

U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom.

Reklamacije i povrat robe

Kupovinom u internet trgovini PSC Lukavec ostvarujete maksimalno jamstvo da ćete dobiti vrijednost za Vaš novac. Ako neki proizvod ima skrivenu manu – šaljemo zamjenski proizvod ili vraćamo novac.

Proizvode kojima niste zadovoljni možete vratiti uz račun i u originalnoj ambalaži svakog pojedinog proizvoda u roku 14 dana od isporuke. Originalnom ambalažom smatra se vrećica/kutija s barkodom u koju je proizvod bio zapakiran.

Trošak povrata proizvoda snosi kupac. Proizvode je potrebno poslati preporučenom poštom ili donijeti osobno na adresu:

PSC Lukavec, Ivana Adamovića 126, Čepin

Kada paket stigne na skladište i nakon što se povrat obradi, izvršit ćemo zamjenu za drugi proizvod ili vratiti novac (na IBAN ukoliko je bilo plaćanje gotovinom, odnosno na karticu kojom ste platili).

Ovim Vas putem molimo da nam naznačite želite li zamjenu ili povrat sredstava. Ukoliko želite zamjenu, molimo Vas da nam pošaljete link zamjenskog proizvoda.

Ako želite povrat sredstava i plaćanje je bilo gotovinom prilikom preuzimanja ili virmanom, molimo Vas da nam proslijedite svoj IBAN tekućeg računa na koji možemo izvršiti povrat sredstava. Novac vraćamo unutar 2-3 radna dana od zaprimanja proizvod na skladište, no ukoliko Vam povrat sredstava ne bude vidljiv na računu nakon 2 tjedna, molimo Vas da nas povratno kontaktirate.

S povratom proizvoda naznačite broj računa pripadajuće narudžbe.

Rok za povrat robe je 14 dana, rok započinje teći od dana kada je roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta.

Zadržavamo pravo odbiti povrat artikala koji nisu vraćeni u skladu s navedenim uputama.

Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavne službe po Vašem izboru.

Dostupnost proizvoda i usluge internetske trgovine

PSC Lukavec zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

U slučaju nedostupnosti plaćenog artikla, PSC Lukavec će Vas obavijestiti o nemogućnosti isporuke i izvršiti povrat uplaćenog iznosa za nedostupan artikl.